دفاع نیوز-کاش سینمای ایران حداقل مثل هالیوود ازکشورش دفاع می‌کرد

بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در مورد وقایع اخیر خانه سینما

«سینما شاید آنچنان که هست مسلمان شدنی نباشد، اما می توان آن را به خدمت اسلام در آورد و این وظیفه ای است گران بر گرده ما. سینمای ایران گرفتار بحران هویت است و این بحران به این دلیل ایجاد شده که سینما از مردم و غایات فرهنگی آنان دور است.»
سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی

فاصله انتظاری که مردم از سینمای پس از انقلاب داشته اند، با آنچه که هست؛ زمین تا آسمان است. سینمایی که ما شاهد آن هستیم نه تنها در پی نشر و بسط ارزش های ملت خود نیست، بلکه گاهی دیده می شود بر خلاف این ارزش ها حرکت می کند.

انتظار داشتیم سینمای ایران همچون سینمای هالیوود باشد در باب دفاع از ارزش های جامعه خویش و حمله به فرهنگ مهاجم. هالیوودی که لااقل از همان ارزش های باطل غربی به خوبی دفاع می کند و هالیوودی که در به چالش کشیدن مبانی نظام های دیگر، آنچنانی عمل می کند که همگان دانند و نیازی به بازگویی آن نیست.

اما سینمای ما ظاهرا از هالیوود تنها عشوه های شیطانی و مثلث های عشقی را آموخته است. گویی قرار نیست بی حجابی ها و پرده دری ها، توهین به مقدسات، شبهه افکنی، تخریب نظام و در یک کلام، سکولاریسم از سینمای ایران رخت بربندد.

کسانی که شان به اصطلاح هنرمند را فراتر از آن می دانند که در مسائل سیاسی دخالت کند، این روزها و همچنین در انتخابات سال گذشته، چنان عمل کرده و می کنند که یا به سند همان گفته خودشان هنرمند نیستند و یا آنکه مقابله با نظام و ارزش های اسلامی را از همان به اصطلاح شان هنرمندی خود فراتر می دانند. در این میان اگر هم قرار باشد کسی برخلاف میل و نظر انان عمل کند، با انواع و اقسام روش ها او را بایکوت می کنند از روش های تبلیغاتی و تخریبی گرفته تا سو استفاده از نفوذ خود در نهاد های مربوطه.

طنز روزگار نیز آن است که توقع این جماعت متوقع از همگان نیز بیشتر است. از نداشتن بیمه تا فلان و فلان را از نظام مطالبه می کنند حال آنکه گویی مجمع به اصطلاح صنفیشان به جای مطالبات صنفی، جز سیاسی کاری و انحصاری کردن سینما و جلوگیری از ورود افراد متعهد به این دایره، کار دیگری ندارد.
حال در این سینمای غربزده ، هنرمند متعهد گوشه نشین است و به جبر مافیای سینمای غربزده به کناری رفته است و با کمترین امکانات و در عین حال در بیشترین  فشار و جنگ روانی هم صنفانش ،فیلم می سازد!

خانه سینما چندی پیش جشنی برگزار کرد که حواشی آن بسیار قابل تامل است. ظاهرا نظام متهم است که چرا به کسانی که در خارج از کشور به ساخت فیلم های غیر اخلاقی مشغولند، اجازه فیلم سازی در کشور را نداده است.

حرف های امثال اصغر فرهادی جای تعجب ندارد. اماجناب آقای عسگرپور هر چند به هر حال مدیر عامل خانه سینماست، اما از او که بار ها خود را فردی متعهد به نظام معرفی کرده است، انتظار می رفت پیش از شمقدری به مسائل مطرح شده در جشن خانه سینما اعتراض کند. هر چند اقدام آقای شمقدری وظیفه اصلی وی است و اگر از خانه سینما بگذریم، اگر هم قرار بود کسی اعتراض کند، باید معاونت سینمایی و آقای شمقدری می بود که این چنین هم شد. اما آقای عسگرپور و دوستانشان در خانه سینما، به جای اعتراض به دوستانشان و پذیرش قانون و جایگاه قانونی آقای شمقدری، به اعتراض وی اعتراض کردند.

بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن محکومیت مباحث مطرح شده در جشن خانه سینما، از این نهاد صنفی و هنرپیشه گان می خواهد، به جای طرح مسائل این چنینی، در جهت آرمان های ملت و دین مبین اسلام حرکت نماید و بیش از این خود را از دامان ملت خارج نسازند که هنرمند بدون ملتش هیچ است.

امید است در آینده شاهد سینمایی باشیم که مردم انقلابی و آرمانخواه ایران اسلامی به آن افتخار کنند و در جهان اسلام به نحو احسن مبانی انقلاب را بسط دهد و در جهان غرب نیز مدافع لایقی باشد بر ارزش ها. سینمایی که از کارگردان و تهیه کننده و بازیگرش به ایران اسلامی عشق بورزند و به عنوان یک مسلمان بتوانند الگویی شایسته برای تبلیغ فرهنگ اسلامی باشند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد